Tříkrálová sbírka 2019 v Kamenici a okolí

Tříkrálová sbírka v Kamenici nad Lipou a okolních obcích proběhla v sobotu 5. ledna.

Od sobotního rána to na faře v Kamenici žilo. Prvně jsme museli odklidit hromady sněhu a poté rozdělit spoustu dětí do jednotlivých skupinek. Vedoucí si vyzvedli kasičky, průkazky a potřebné věci na sbírku. V 9 hod. se vydal průvod, který sčítal cca 100 dobrovolníků, na cestu. Po návštěvě domu místostarosty obce a společného fotografování před zámkem jsme dostali v kostele požehnání a mohli ho dál donést do všech domovů. V Kamenici nad Lipou koledovalo 10 skupinek, v okolních obcích dalších 36 skupinek. Králové se snažili dostat i do těch nejzapadlejších koutů a přinesli mnoho radosti. Po ukončení sbírky bylo na faře pro všechny připraveno občerstvení, teplá polévka a spousta dobrot, které nám darovali dobří lidé. Poslední skupinka dorazila na Charitu v 17 hod, vyčerpaná, ale spokojená. Byla to právě skupinka, která nakonec přinesla požehnání i do osady Betlém. Byl to krásný den a těšíme se na rok příští.

TKS 2019 - fotogalerie