Děkujeme za Vaši šťedrost - TKS 2019

V Kamenici n./L. už známe výsledky letošní Tříkrálové sbírky.

Děkujeme mnohokrát za Vaši štědrost.

Tříkrálová sbírka 2019 v Kamenici a okolí

Tříkrálová sbírka v Kamenici nad Lipou a okolních obcích proběhla v sobotu 5. ledna.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Tříkrálová sbírka v Kamenici - 5. ledna

Tradiční Tříkrálová sbírka v Kamenici nad Lipou, Černovicích, Nové Včelnici a okolních obcích proběhne 5. ledna v průběhu dne.

Přijďte být součástí a pojďte se společně zúčastnit slavnostního průvodu a žehnání koledníků. 5. ledna v 9 hod od fary v Kamenici. Těšíme se :).

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích

České Budějovice, českobudějovická diecéze –  Zveme Vás na Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019, které proběhne v Českých Budějovicích ve čtvrtek 3. ledna 2019 od 16 hodin. Průvod koledníků v čele se Třemi králi na koních vyjde v 16 hod od katedrály sv. Mikuláše a vydá se kolem náměstí Přemysla Otakara II. Po návratu do katedrály  koledníkům nejen z Č. Budějovic, ale i jejich zástupcům z celé diecéze, v katedrále sv. Mikuláše požehná českobudějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil. Akce se koná pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody a magistrátu města České Budějovice.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.