17.6. předvedl HAFÍK své dovednosti v Kamenici nad Lipou

Né Hafík, ale Dasty s Azalkou a Aladin (neboli Ládík) předvedli pod vedením svých majitelek své psí dovednosti. Ukázka proběhla ve středu 17. června  od 14 hod na farním dvoře a přišlo se podívat přes 40 diváků z řad seniorů, rodičů a dětí.

Pejskové a jejich paničky pracují pod sdružením Hafík, které se věnuje canisterapii. Canisterapií se rozumí léčebný kontakt psa a člověka. Pes už svou přítomností dokáže vyvolat dobrou náladu všude tam, kde je její nedostatek. A o tom, že úsměv léčí není pochyb. Ale už dávno to není jen o radosti, kterou psi lidem přináší. Canisterapie pomáhá uvolnit ztuhlé svalstvo při zdravotním postižení a po úrazech a i to nám pejskové předvedli při tzv. polohování. Prostě a jednoduše řečeno pomáhá léčit všechny bolístky na těle i na duši. Ke všemu tomu milému, úsměvnému a láskyplnému olizování od psích kamarádů nám vyšlo krásné počasí a všichni přítomní domů odcházeli s úsměvem na rtech a pozitivní náladou.

Více foto zde