Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výtěžkem z jarmarku pomůžeme až v Bělorusku

Milí čtenáři, ráda bych touto cestou poděkovala všem, kdo nám pomohl s přípravami a samotným jarmarkem v den pouti. Tomu všemu předcházelo spoustu práce a organizování, ale úsilí stálo za to. Letošní počasí nám moc nepřálo, ale i přesto všechno jsme byli spokojení a díky výtěžku, který byl 25.038,- Kč, můžeme podpořit dva zahraniční projekty a rozvíjet i naše činnosti. 3000 Kč poputuje na pomoc díla Likvidace lepry a 5000 Kč přispějeme na projekt Adopce na dálku do Běloruska, kam již od roku 2014 zasíláme finanční pomoc zdravotně postižené holčičce, o kterou se stará její babička. Doufám, že i příští rok se najdou dobré duše, které se do pomoci zapojí a společně tak budeme moci dělat radost a pomoc posílat dál. JK

Pouťový jarmark pro Charitu 12.5. 2019

Již tuto neděli pořádá Farní charita ve spolupráci s farností v Kamenici nad Lipou pouťový jarmark, jehož cílem je podpora projektů místní charity, misijního díla Likvidace Lepry a projektu Adopce na dálku v Bělorusku. Děkujeme za podporu.

Domácí zdravotní péči hrozí zánik. Českobudějovické charity se připojují ke stávkové pohotovosti

České Budějovice, Jihočeský kraj; Písecko; Vimpersko; Horažďovicko; českobudějovická diecéze – Charity na jihu Čech se připojují do stávkové pohotovosti sester ve zdravotní domácí péči, které tímto bojují u zdravotních pojišťoven za lepší podmínky při péči o nemocné. V úterý 2. dubna si červené mašle připnuly v Charitách nejen zdravotní sestry. Přinášíme doplnění tiskové zprávy Charity Česká republika o situaci na jihu Čech.

Bezdomovecké divadlo představí Křížovou cestu bezdomovců

České Budějovice – Paralela křížové cesty Ježíše Krista s příběhem člověka bez domova. Originální představení stěžejního tématu Velikonoc s názvem Křížová cesta bezdomovce, aneb selhání a beznaděj jako „stavební kámen“ pro nový začátek sehraje Bezdomovecké divadlo Domu sv. Pavla 3. dubna od 19 hod ve Studentském kostele svaté Rodiny v Českých Budějovicích.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Farní charita v Jindřichově Hradci slavnostně požehnala nové prostory s mladým duchem

Jindřichův Hradec – Farní charita v Jindřichově Hradci ve středu 23. 1. 2019 slavnostně otevřela a požehnala své nové prostory na adrese Archiváře Teplého 1306. V těch bude nyní provozovat staronové nízkoprahové centrum pro děti a mládež, ale také další dvě služby pro osoby v nouzi a rodiny s dětmi.