Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Děkujeme za Vaši šťedrost - TKS 2019

V Kamenici n./L. už známe výsledky letošní Tříkrálové sbírky.

Děkujeme mnohokrát za Vaši štědrost.

Tříkrálová sbírka 2019 v Kamenici a okolí

Tříkrálová sbírka v Kamenici nad Lipou a okolních obcích proběhla v sobotu 5. ledna.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Tříkrálová sbírka v Kamenici - 5. ledna

Tradiční Tříkrálová sbírka v Kamenici nad Lipou, Černovicích, Nové Včelnici a okolních obcích proběhne 5. ledna v průběhu dne.

Přijďte být součástí a pojďte se společně zúčastnit slavnostního průvodu a žehnání koledníků. 5. ledna v 9 hod od fary v Kamenici. Těšíme se :).

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích

České Budějovice, českobudějovická diecéze –  Zveme Vás na Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019, které proběhne v Českých Budějovicích ve čtvrtek 3. ledna 2019 od 16 hodin. Průvod koledníků v čele se Třemi králi na koních vyjde v 16 hod od katedrály sv. Mikuláše a vydá se kolem náměstí Přemysla Otakara II. Po návratu do katedrály  koledníkům nejen z Č. Budějovic, ale i jejich zástupcům z celé diecéze, v katedrále sv. Mikuláše požehná českobudějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil. Akce se koná pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody a magistrátu města České Budějovice.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Dar splněného přání: Papež František se seznámil s životní příběhem paní Marie

Vatikán, České Budějovice, Veselí nad Lužnicí – Delegace z Českých Budějovic během audience u papeže Františka předala "3 jablka", dary od sv. Mikuláše: požehnané pivo, perníky pro sociálně slabé rodiny a splněné přání setkání s papežem. Hned dva dary měly co dočinění s českobudějovickou diecézní charitou – Požehnaný ležák a splněné přání setkat se s papežem. Svatý otec se seznámil s životním příběhem paní Marie Jarošové, obyvatelky charitního Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.

Helena Faberová začínala rozvíjet charitativní činnost s partou dobrovolníků

České Budějovice –  Pomoc osamělým matkám s dětmi, lidem bez přístřeší, osobám se zdravotním a mentálním postižením, sociálně slabým a mnoha dalším lidem. To vše zajišťuje na jihu Čech Diecézní charita České Budějovice. U vzniku českobudějovické diecézní charity po revoluci v roce 1989 stála Helena Faberová. Rozhovor s první ředitelkou Diecézní charity Č. Budějovice Helenou Faberovou si můžete poslechnout (i přečíst) na stránkách Českého rozhlasu České Budějovice.

Adventní koncert pro Charitu jako poděkování

České Budějovice – Diecézní charita a Městská charita České Budějovice společně srdečně zvou na Adventní koncert pro Charitu, který se uskuteční ve středu 12. prosince 2018 od 18:30 v katedrále sv. Mikuláše. Koncert, při němž zazní Missa brevis od Jiřího Pavlici, je především poděkováním všem dárcům, zaměstnancům, dobrovolníkům a podporovatelům charitního díla.