Z domova

Kola pro Afriku 2021
11. června 2021 Z domova

Kola pro Afriku 2021

Obnovujeme opět sbírku Kola pro Afriku. Kola dětská, dámská, pánská a náhradní díly můžete odevzdávat na Farní charitě v Kamenici nad Lipou v pracovní dny od 7 - 16 hodin až do konce října letošního roku. www.kolaproafriku.cz

Poslanci schválili veřejné pojištění pro novorozence cizinců, nikoli už ale pro jejich děti
4. června 2021 Charita Česká republika

Děti cizinců legálně pobývajících v Česku stále nemají nárok na veřejné zdravotní pojištění, a tím ani na dostatečnou zdravotní péči. Šance zacelit jedno z nejbolavějších míst integrace cizinců v Česku byla promarněna.

Poradna pro cizince představí Kousek Ze/mě
2. června 2021 Poradna pro cizince a migranty

Poradna pro cizince představí Kousek Ze/mě

U příležitosti Světového dne uprchlíků Poradna pro cizince při Diecézní charitě České Budějovice pořádá 18. června 2021 multikulturní setkání se symbolický názvem Kousek Ze/mě. Cílem akce je seznámení se s příběhy, kulturou a zkušenostmi cizinců, pro které se Česká republika stala novým domovem.

Představujeme výzkum o potřebnosti služeb, které vrátí děti do rodin
1. června 2021 Charita Česká republika

Představujeme výzkum o potřebnosti služeb, které vrátí děti do rodin

Děti mají svůj svátek. Rodiče jim popřejí, koupí malý dárek, potěší se spolu. Každé dítě ale nemá takové štěstí, že v rodině vše bezproblémově funguje. Co když rodiče svoji roli nezvládají anebo se schyluje k problémům, na jejichž konci bude dítě rodičům odebráno? Ani tady není situace beznadějná, zvláště když se cesta začne hledat včas. Například pomocí sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi (SAS), které pracují ve všech krajích České republiky.

Tříkrálová sbírka vynesla téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají
27. května 2021 Charita Česká republika

Tříkrálová sbírka vynesla téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají

Letošní Tříkrálová sbírka už je spočtena do poslední koruny. V pořadí 21. ročník vynesl 81,476 milionu korun. Tak dobrý výsledek letos nikdo nečekal. Tradiční koleda se totiž tento rok musela kvůli epidemiologické situaci obejít bez toho hlavního: bez koledníků v ulicích. Do sbírky tak bylo možné přispět pouze online nebo prostřednictvím „statických pokladniček“. A vybrané peníze dávno neleží jen tak na účtu, ale už pomáhají po celé republice těm nejpotřebnějším, kteří se ocitli v nouzi. Třeba i kvůli epidemii covid-19.