Již po čtrnácté proběhla v našem městě a okolních obcích tradiční Tříkrálová sbírka. Kašparové, Melicharové a Baltazarové se sešli v 9 hod. na faře v Kamenici nad Lipou a po přivítání a požehnání putovali městem a blízkými obcemi. Koledovalo 36 skupinek, celkem 110 dětí. Z toho 12 skupinek v Kamenici n.L. Ostatní koledníci navštívili Novou Včelnici, Vodnou, Gabrielku, Včelničku, Bohdalín, Mnich, Bořetín, Chválkov, Hojovice, Černovice, Lidmaň, Lidmáňku, Těmice, Dráchov, Babín, Novou Ves, Rodinov, Antonku a Vlásenici. Po návratu na faru na ně čekalo pohoštění, balíček sladkostí a dárek jako poděkování za jejich pomoc.

Za účasti zástupce města proběhlo 7.1.2014 rozpečetění a následné spočítání kasiček ze sobotní Tříkrálové sbírky.

Celkový výtěžek činí 142.911,- Kč. Je to o 13.269,- Kč více než v loňském roce.

Moc děkujeme všem králům a jejich vedoucím, rodičům a skautům za obětavou pomoc při organizování a koledování .

Děkujeme Vám za Vaše příspěvky. Můžeme tak pomáhat tam, kde je to potřebné.

více o přehledu kasiček zde

záměr TKS

fotogalerie TKS

Stanovisko Charity k pomluvě šířené e-mailem

Rozpečeťování pokladniček v Praze

Vážení návštěvníci, bohužel Vás musíme informovat, že se v posledních dnech začalo prostřednictvím internetu šířit lživé nařčení, proti kterému se musíme zásadně ohradit! Tento řetězový e-mail (hoax) se snaží poškodit dobré jméno Charity ČR a její Tříkrálovou sbírku.

Lidé v jižních Čechách darovali na Tříkrálovou sbírku přes 4,5 milionu Kč

Přesně 4 513 466 Kč, tolik přispěli do Tříkrálové sbírky lidé v českobudějovické diecézi. Poděkování ředitelky Diecézní charity Č. Budějovice a jak probíhá rozdělení peněz, to se dočtete v následujícím článku.

Poslední pokladničky byly rozpečetěny

Dnes dopoledne byly v Brně rozpečetěny poslední pokladničky letošní Tříkrálové sbírky. Celkový výnos sbírky letos překročil částku 82,7 milionů Kč. Vykoledované peníze pomohou lidem v nouzi v ČR, menší část podpoří záměry v zahraničí. Děkujeme!

Konečné výsledky Tříkrálové sbírky na jihu Čech

Tříkrálová sbírka skončila. Celkem bylo vykoledováno 4.474 024,- Kč. Do sbírky v českobudějovické diecézi bylo zapojeno cca 4600 dobrovolníků. Upřímně děkujeme všem dárcům, kteří podpořili Tříkrálovou sbírku a dobrovolníkům včetně organizátorům, bez kterých by sbírka nemohla být takto úspěšná. Na tomto odkazu se můžete podívat na konečné výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi.

Výnos letošní sbírky zlomil dosavadní rekord

Dárci charitní Tříkrálové sbírky byli i letos ke koledníkům štědří. Do zapečetěných pokladniček a prostřednictvím DMS věnovali celkem přes 82 milionů korun. Výtěžek pomůže zejména lidem v nouzi a s postižením, nemocným a seniorům. Část výnosu jde na humanitární pomoc.

Tři králové koledovali v Senátu

Symbolickou tečku za letošní Tříkrálovou sbírkou udělala 14. ledna koleda v Senátu PČR. Té předcházela slavnostní snídaně, které se zúčastnila řada předních osobností z řad duchovních a představitelů veřejného života.

Tříkrálové koledování pokračuje také o víkendu

Ilustrační foto: Jiří Víšek, Světlá nad Sázavou

Koledníci charitní Tříkrálové sbírky v mnoha městech a obcích již rozdali svoje radostné poselství o narození Ježíška v Betlémě, koledníky však můžete potkat také o nastávajícím víkendu. Dílčí výnos letošní sbírky (26 milionů Kč) vzbuzuje naději na dobrý výsledek.

Koncert podpořil Tříkrálovou sbírku

Vladimír Mišík, foto: Wikimedia Commons

Tradiční Tříkrálový koncert 2014 oslavující lidskou solidaritu proběhl v neděli 5. ledna od 18 hodin v Městském divadle Brnno. V přímém přenosu ho odvysílala Česká televize. Koncert si můžete prohlédnout ze záznamu, případně ho ohodnotit pomocí dotazníku.

Tříkrálová sbírka proběhla 4.1.2014

Tříkrálová sbírka proběhla v Kamenici nad Lipou, Černovicích a okolních obcích v sobotu 4. ledna 2014

Slavnostní požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky 2014

Tříkrálová sbírka 2014 probíhá od 1. do 14. ledna. Slavnostní setkání s koledníky včetně příjezdu tří králů na koních bude na Svátek tří králů 6. 1.