Tříkrálová sbírka 2013

Již třináctá Tříkrálová sbírka na Charitu proběhla v Kamenici nad Lipou a okolních obcích v sobotu 5. ledna. V Kamenici n. L. se koledníci sešli v 9.00 hodin ve Farní charitě v budově fary. Přes deštivé počasí se sešlo v Kamenici nad Lipou asi 50 dětí, v okolních obcích koledovalo pro naši Farní charitu dalších 43 dětí. Asi v ½ 10 se jednotlivé skupinky rozešly po městě, aby do zapečetěných pokladniček vykoledovali příspěvky pro Charitu. Po návratu kolem 14.00 hodin čekalo ve Farní charitě pro děti i jejich vedoucí občerstvení - teplý čaj a obložené chlebíčky.

V úterý 8. ledna byl obsah pokladniček za účasti zástupce města spočítán. Výsledky jsou zaznamenány v následující tabulce a porovnány s rokem 2012:

Místo

CELKEM:

129.642,00

126.799,00

Vykoledovalo se tedy o 2.843,- Kč více, než v loňském roce. Celková částka 129.642,- Kč byla poslána na konto Charity České republiky do Prahy. V průběhu roku se 65 % z vybrané částky vrátí do naší Farní charity. Tyto prostředky budou použity v pečovatelské službě na pomoc seniorům, nemocným a zdravotně postiženým občanům v našem městě a okolních vesnicích, na nákup osobního automobilu a kompenzačních pomůcek pro půjčování potřebným. Z částky vykoledované v Nové Včelnici a Černovicích bude část peněz poslána do Prachatic na Hospic sv. Jana Neumanna a Domov svaté Vojtěchy.

Děkujeme všem, kteří přispěli při sbírce do pokladniček. Děkujeme dětem i jejich vedoucím za obětavé koledování. Děkujeme skautské organizaci, bez jejíž pomoci bychom se v Kamenici nad Lipou neobešli.

Ukončení Tříkrálové sbírky 2013

Koledníci letos chodili většinou v dešti.....

Tříkrálová sbírka hlásí první výsledky

Letošní Tříkrálová sbírka postupně vstupuje do další fáze. Po koledě je nutné zapečetěné pokladničky úředně otevřít, vykoledované peníze spočítat a odeslat na centrální sbírkové konto. Zatím bylo sečteno více než 26 milionů korun.

Tříkrálová sbírka v Č. Budějovicích

V pátek 4.1.2013 proběhlo v Č. Budějovicích před radnicí slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky. Téměř sto malých "králů" rozsvítilo náměstí zářivě žlutými korunkami. Slovy pana primátora Juraje Thomy "jako když najednou rozkvetou pampelišky". Fotografie zde

V místním tisku zprávy zde a zde a zde

Baví mě, že tříkrálová pomoc má svou strategii

- je fundovaná a zároveň se z ní nevytratil cit, říká v exkluzivním minirozhovoru moderátorka Tříkrálového koncertu Martina Kociánová.

Tříkrálová sbírka vyvrcholí o tomto víkendu

Koledníky se zapečetěnými pokladničkami opatřenými logem Charity, budeme potkávat také o nastávajícím víkendu. V sobotu (5. 1.) požehná koledníkům kardinál Dominik Duka a o svátku Zjevení Páně čili sv. Tří králů (6. 1.) se na podporu sbírky uskuteční Tříkrálový koncert.