Tříkrálová sbírka 2012

Tříkrálová sbírka na Charitu proběhla v Kamenici nad Lipou a okolních obcích v sobotu 7. ledna 2012.         V Kamenici n. L. se koledníci sešli v 9.00 hodin ve Farní charitě na faře. Po požehnání, které jim udělil zdejší duchovní správce P. Hroznata František Janoušek, se 10 jednotlivých skupinek rozešlo po městě, aby do zapečetěných pokladniček vykoledovali příspěvky pro Charitu. Po návratu kolem 14.00 hodin čekalo na faře pro děti i jejich vedoucí občerstvení - teplý čaj a obložené chlebíčky.

V pondělí 9. ledna byl obsah pokladniček za účasti zástupce města spočítán. Výsledky jsou zaznamenány v následující tabulce.

Místo

2.100,00

ČERNOVICE

6.912,00

NOVÁ VČELNICE (7 skupinek)

12.032,00

CELKEM FARNÍ CHARITA KAMENICE N.L.

126.799,00

Celková částka 126.799,- Kč byla poslána na sbírkové konto Charity České republiky do Prahy. V průběhu roku se 65 % z vybrané částky vrátí do naší Farní charity. Tyto prostředky budou použity v pečovatelské službě na pomoc seniorům, nemocným a zdravotně postiženým občanům v našem městě a okolních vesnicích a na nákup polohovacího lůžka a dalších kompenzačních pomůcek pro půjčování potřebným. Část peněz bude použita také na pomoc sociálně slabým rodinám s dětmi a částka 6.000,- Kč bude poslána Hospici v Prachaticích.

Děkujeme všem, kteří přispěli při sbírce do pokladniček. Děkujeme dětem i jejich vedoucím za obětavé koledování. Děkujeme skautské organizaci, která každým rokem pomáhá sbírku v Kamenici nad Lipou zabezpečit.

Fotografie ze sbírky si můžete prohlédnout v galerii.

Nebyly nalezeny žádné články.