Tříkrálová sbírka 2010

Již podesáté se v sobotu 9. ledna 2010 konala v našem městě a okolních vesnicích Tříkrálová sbírka.  Do sněhem zavátých ulic vyšlo celkem 21 skupinek, aby koledovaly do zapečetěných pokladniček příspěvky pro Charitu. V pondělí 11.1. byly pokladničky za účasti zástupce města rozpečetěny a jejich obsah spočítán. Výsledky jsou uspořádány v následující tabulce:

Místo

2.341,-

Černovice

4.951,-

Nová Včelnice (7 skupinek)

17.626,-

Celkem Farní charita Kamenice nad Lipou

121.671,-

Celková částka 121.671,- Kč byla poslána na sbírkové konto Charity České republiky do Prahy. V průběhu roku se 65 % z vybrané částky vrátilo do naší Farní charity. Tyto prostředky budou použity v pečovatelské službě na pomoc seniorům, nemocným a zdravotně postiženým občanům v našem městě a okolních vesnicích a na nákup kompenzačních pomůcek pro půjčování potřebným. Část prostředků bude použita také na projekt pomoci chudým dětem v Bělorusku. Částka vykoledovaná v Nové Včelnici bude použita pro tamní dětskou klubovnu.

Děkujeme všem za dary do pokladniček. Děkujeme dětem, jejich vedoucím i rodičům, že je na koledování vypravili. Děkujeme skautské organizaci, která každým rokem pomáhá sbírku v Kamenici nad Lipou zabezpečit.

Nebyly nalezeny žádné články.