Tříkrálová sbírka v Pelhřimově

Zítra navštíví malí koledníci domov pro seniory v Pelhřimově a také domy s pečovatelskou službou Zámeček a Strachováček. Rozdají své dárky, popřejí obyvatelům pokojný nový rok a zazpívají.
V sobotu 9. ledna v 9.00 hodin požehná pan vikář Stehlík koledníkům v kostele sv. Bartoloměje a pak se koledníci rozejdou po celém městě. Přijďte se podívat.

TKS v Kamenici nad Lipou a okolních obcích

3 Králové přinesli do domácností v Kamenici nad Lipou a okolních obcích požehnání již v sobotu 2. ledna. Celkem se vybíralo do 45ti pokladniček v 31 obcích. Poprvé se Králové vypravili i do obce Křeč u Černovic.Do sbírky se zapojilo kolem 160ti dobrovolníků. Sbírka byla zahájena průvodem Králů a žehnáním v kostele Všech svatých v Kamenici nad Lipou. O výsledcích sbírky Vás budeme informovat.

Fotogalerie zde

Tříkrálová sbírka 2016

Tradiční Tříkrálová sbírka proběhne v Kamenici nad Lipou, Černovicích a okolních obcích v sobotu 2. ledna 2016. Sbírka bude zahájena slavnostním tříkrálovým průvodem a žehnáním koledníků v kostele Všech svatých v Kamenici. Začátek průvodu bude v 9 hod od fary.

Výtěžek je určen na podporu pečovatelské služby, která pomáhá stovce seniorům a zdravotně hendikepovaným spoluobčanům.

leták TKS 2016                           pokyny pro koledníky

Sčítání Tříkrálové sbírky se chýlí ke konci

Poslední pokladničky čekají na úřední rozpečetění. Výsledky ukazují, že letos byli dárci ke koledníkům štědří. „Chci vyjádřit náš vděk za výnos sbírky, která pomůže mnoha lidem v nouzi,“ říká ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo.

Tříkrálová sbírka poprvé překonala pětimilionovou hranici

Tříkrálová sbírka

Letos dosáhla Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi dalšího rekordu, poprvé ve své historii překročila pětimilionovou hranic! Celkem bylo v roce 2015 vykoledováno 5 158 708 Kč, což je o 645 242 Kč víc než v roce 2014. Podrobnosti najdete v tomto článku.

Oceňuji nasazení koledníků, děkuji i za klienty

"Tříkrálová sbírka se stala nedílnou součástí začátku nového kalendářního roku v naší zemi. Na to jsme, myslím, všichni hrdí," říká v rozhovoru ředitel Charity ČR Lukáš Curylo, který se koledování aktivně zúčastnil s ostravskými kolegy a s rodinnými příslušníky.

Tři králové zavítali do Senátu. Dnes koleda končí

Za zvuku lesních rohů a s koledou na rtech vstoupili „tři králové“ do jídelny Senátu PČR, kde následně herec Jan Potměšil přednesl výňatky ze Zlaté legendy. Tím 13. ledna začala Tříkrálová snídaně v Senátu za účasti politických, církevních, vědeckých a kulturních osobností.

TKS 2015

TKS 2015 proběhne v Kamenici nad Lipou, Černovicích, Nové Včelnici a ostatních obcích 3. ledna 2015.

Tříkrálová sbírka proběhla 4.1.2014

Tříkrálová sbírka proběhla v Kamenici nad Lipou, Černovicích a okolních obcích v sobotu 4. ledna 2014