Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Výsledky TKS 2018 jsou již známy

218 679,- Kč je výsledek letošní sbírky v Kamenici n. L. a okolí a upřímně, opravdu jsme ho nečekali. Máme velkou radost, že lidé byli opět velmi štědří a ke koledníkům vstřícní. Úplně poprvé se koledníci dostali i do obcí Vlkosovice, Dobešov a Žďár. Děkujeme všem za příspěvky a za pomoc.

výsledky podle obcí

graf vývoje TKS 2001-2018

Tisková zpráva - Vodní kapky pomáhají v Čechách i Africe

Šek na 118 880 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzal ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Tento finanční příspěvek je výsledkem humanitárního projektu Vodní kapky společnosti ENERGIE AG BOHEMIA, který právě vstupuje do jubilejního desátého ročníku. Snaží se pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě. Šest let jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům.

Králové z Kamenice n. L. na Tříkrálovém koncertě v Brně

Skupina králů a jejich doprovodu z Kamenice n. L. se poprvé zúčstnila Tříkrálového koncertu v Brně, který přenášela ČT1 v neděli 7. ledna v přímém přenosu.

koncertfotogalerie

V Kamenici n. Lipou a okolí je dokoledováno

IMG_7868V Kamenici n. Lipou a okolí proběhla tradiční Tříkrálová sbírka v sobotu 6. ledna a zdá se, že byla úspěšná a radostná zároveň.

fotogalerie

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka proběhne v Kamenici nad Lipou, Černovicích a okolních obcích 6. ledna 2018.

Sbírka bude zahájena žehnáním koledníků a slavnostním průvodem v Kamenici nad Lipou.

Začátek průvodu v 9 hod od fary přes náměstí do kostela.

Skupinky dětí převlečené za Tři krále navštíví domácnosti a budou zpívat, koledovat a vybírat do pokladniček příspěvky od občanů. Každá skupinka je doprovázena vedoucím skupinky, který má platnou průkazku a na požádání jí musí předložit.

Pokladničky jsou předem zapečetěny na Městském úřadě v Kamenici n. L. a opatřeny logem Charity.

Počítání kasiček probíhá za účasti zástupce města a ostatních členů komise.

• Výtěžek sbírky je určen na podporu terénní pečovatelské služby a osobám v tíživé životní situaci v blízkém okolí

Žehnání koledníkům a příjezd tří králů do ČB

Ve čtvrtek 4. 1. dorazili do Č. Budějovic tří králové na koních. Koledníkům Tříkrálové sbírky pak požehnal otec biskup Mons. Vlastimil Kročil.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci