Podpořte nás prosím!

Prosíme dárce o podporu Charitní pečovatelské služby v Kamenici nad Lipou.

Peněžité a materiální dary budou použity na pomoc seniorům, nemocným a zdravotně postiženým  v našem městě a okolních obcích.

Dary posílejte na náš účet č. 170318142/0300.

ZE SRDCE VŠEM DĚKUJEME, ŽE MŮŽEME POMÁHAT !

Zobrazit články z rubriky:

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka proběhne v Kamenici nad Lipou, Černovicích a okolních obcích 6. ledna 2018.

Sbírka bude zahájena slavnostním průvodem a žehnáním koledníků v kostele Všech svatých v Kamenici nad Lipou.

Začátek průvodu v 9 hod od fary přes náměstí do kostela.

Skupinky dětí převlečené za Tři krále navštíví domácnosti a budou zpívat, koledovat a vybírat do pokladniček příspěvky od občanů. Každá skupinka je doprovázena vedoucím skupinky, který má platnou průkazku a na požádání jí musí předložit.

Pokladničky jsou předem zapečetěny na Městském úřadě v Kamenici n. L. a opatřeny logem Charity.

Počítání kasiček probíhá za účasti zástupce města a ostatních členů komise.

• Výtěžek sbírky je určen na podporu terénní pečovatelské služby a osobám v tíživé životní situaci v blízkém okolí

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charitativní adventní koncert pro Lucinku

Srdečně zveme na adventní koncert, jehož celý výtěžek věnujeme na pomoc rodině s 1,5 roční onkologicky nemocnou dcerkou z blízkého okolí. Koncert bude 10. prosince od 13,30 hod v kostele Všech svatých v Kamenici nad Lipou. Vstupné dobrovolné. Děkujeme za pomoc a podporu.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Srdce na talíři - kuchař Dalibor Navrátil s charitním týmem. Foto: Per Kulhánek

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

11. listopadu proběhla národní potravinová sbírka

Díky dobrovolníkům z řad místních skautů a skautek jsme se v sobotu 11. listopadu zúčastnili národní potravinové sbírky, kterou společně pořádá několik neziskových organizací. V Penny marketu v Kamenici n. L. lidé darovali v průběhu dne 453 kg potravin, které budou následně rozděleny potřebným v blízkém okolí a dále budou předány do Och Pelhřimov, se kterou v této oblasti velice úzce spolupracujeme. Nejvíce lidé do označených košíků vkládali těstoviny, polévky v sáčku, cukr, mouku, různé sušenky a konzervy, všeho celkem 1066 ks balení. Letošní sbírka je velmi pozitivně hodnocena, jak v množství, tak i v mínění veřejnosti, která, dle slov dobrovolníků, byla velmi milá a sbírce nakloněná. Moc děkujeme všem dobrovolníkům a dárcům, kteří svým nákupem přispěli.

23584976_10154821997986020_2017240448_o

Nový automobil za starý

Díky Fondu Kraje Vysočina se nám podařilo získat finance na pořízení nového automobilu pro pečovatelskou službu. Starou škodu fabii, kterou jsme měli dosud zapůjčenou z DCH Č.B., jsme kolegiálně předali do Písku, kde ještě bude sloužit v charitní pečovatelské službě. Nový automobil bude sloužit k odvozům, nákupům a ostatním činnostem spojených s naší službou, kterou zajišťujeme ve všech obcích do vzdálenosti 20 km od Kamenice n. L.

FKV přispěl částkou 158.570,- Kč. Z našich zdrojů jsme se podíleli částkou 74.930,- Kč.

WP_20171025_013

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Setkání při kávě a čaji

V rámci pravidelného setkání, vždy 3. pondělí v měsíci, se setkáváme se seniory na faře a trávíme společně volné chvíle. Listopadové setkání se uskuteční 20.11. od 14 hod a společně navštívíme místní cukrárnu. Přijďte mezi nás. Těšíme se na vás.

Národní potravinová sbírka

Již tuto sobotu 11. listopadu se po celé republice uskuteční potravinová sbírka. Díky dobrovolníkům z řad skautů a skautek organizujeme i v Kamenici tuto pomoc, a to v Penny Marketu od 7-17 hod. Darované potraviny jsou následně rozděleny mezi potřebné v našem blízkém okolí. Děkujeme vám tímto za vaše příspěvky.

V Táboře poprvé zažijí Noc venku

Terénní program Tábor ve spolupráci s Městem Tábor se poprvé připojí k celorepublikovému projektu Noc venku. Cílem projektu je seznámit veřejnost s fenoménem bezdomovectví, a to zážitkovou formou. Každý návštěvník bude mít možnost si na vlastní kůži vyzkoušet strávit noc pod širým nebem a zjistit, jak se cítí osoba bez přístřeší v mrazivém období bez teplého a bezpečného příbytku.

Akce začíná ve čtvrtek 23. 11. 2017 v 18 hodin na venkovním prostranství Odpočinkové zóny Komora v Táboře.

Pečující, zapamatujte si