Možnost zapůjčení kolečkového schodolezu

Farní charita Kamenice nad Lipou, díky podpoře města a dárců, zakoupila kolečkový schodolez pro imobilní spoluobčany.

Za pomoci finančních příspěvků od města Kamenice nad Lipou a ostatních dárců, kterým touto cestou velmi děkujeme, jsme mohli zakoupit kolečkový schodolez Liftkar. Schodolez je možno využít na každý tip schodů a slouží k přemístění imobilních osob po schodech dolů a zpět. Můžeme tak umožnit imobilním občanům pobyt venku v přírodě a zpřístupnit jim tak i společná setkání a kulturní akce. Mimo jiné lze schodolez použít i ve zdravotním středisku a jiných těžko dostupných veřejných místech. Schodolez je obsluhován jednou osobou a je napájen akubaterií.

V případě zájmu je možno schodolez předvést a naučit ho ovládat nebo využít obsluhy od pečovatelské služby. První jízda je zdarma, další jízdy jsou zpoplatněné.

Cena za zapůjčení schodolezu – 15,- Kč na den/použití

Cena za obsluhu – 100,- Kč na hodinu

Děkujeme dárcům: město Kamenice nad Lipou, OPUS o.s. , I. Kamenická stavební a obchodní firma s.r.o., European Trailer Systems s.r.o. Toptherm s.r.o.,

J. Koubová