Dobrovolnictví

Kdo je to dobrovolník?

Dobrovolníkem může být každý, kdo bez nároku na finanční odměnu pomáhá ostatním.

Naše Farní charita prozatím využívá 2 dobrovolnice, které dochází k uživatelům, kteří se cítí osaměle a nebo touží po návštěvě se zvířátkem. Jedna z dobrovolnic dochází k uživatelům se svým malým pejskem.  Při návštěvě si dobrovolník s uživatelem povídá, může mu předčítat z novin nebo knih, hrát společenské hry, prohlížet si fotoalba nebo ho může doprovodit na procházku. Tyto činnosti jsou dobrovolné a bez nároku na finanční odměnu, odměnou pro dobrovolníka může  však  být člověk, který se na něj  bude při každém dalším příchodu těšit. Při dobrovolné činnosti může dobrovolník také získat nové zkušenosti v práci s lidmi a v práci v sociální oblasti vůbec.

Pokud i Vy chcete svůj volný čas věnovat dobrovolnictví pro Farní charitu v Kamenici nad Lipou, kontaktujte nás na tel. čísle 731 402 983.

Můžete docházet za našimi uživateli i se svými domácími mazlíčky.

Také hledáme spolehlivého dobrovolníka, který by připravoval pro naše uživatele volnočasové aktivity.

„Nejcennější na světě je, když člověk člověku pomáhá“ – Jan Werich

Pečující, zapamatujte si