Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charitativní adventní koncert pro Lucinku

Srdečně zveme na adventní koncert, jehož celý výtěžek věnujeme na pomoc rodině s 1,5 roční onkologicky nemocnou dcerkou z blízkého okolí. Koncert bude 10. prosince od 13,30 hod v kostele Všech svatých v Kamenici nad Lipou. Vstupné dobrovolné. Děkujeme za pomoc a podporu.

Nový automobil za starý

Díky Fondu Kraje Vysočina se nám podařilo získat finance na pořízení nového automobilu pro pečovatelskou službu. Starou škodu fabii, kterou jsme měli dosud zapůjčenou z DCH Č.B., jsme kolegiálně předali do Písku, kde ještě bude sloužit v charitní pečovatelské službě. Nový automobil bude sloužit k odvozům, nákupům a ostatním činnostem spojených s naší službou, kterou zajišťujeme ve všech obcích do vzdálenosti 20 km od Kamenice n. L.

FKV přispěl částkou 158.570,- Kč. Z našich zdrojů jsme se podíleli částkou 74.930,- Kč.

WP_20171025_013

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Setkání při kávě a čaji

V rámci pravidelného setkání, vždy 3. pondělí v měsíci, se setkáváme se seniory na faře a trávíme společně volné chvíle. Listopadové setkání se uskuteční 20.11. od 14 hod a společně navštívíme místní cukrárnu. Přijďte mezi nás. Těšíme se na vás.

V Táboře poprvé zažijí Noc venku

Terénní program Tábor ve spolupráci s Městem Tábor se poprvé připojí k celorepublikovému projektu Noc venku. Cílem projektu je seznámit veřejnost s fenoménem bezdomovectví, a to zážitkovou formou. Každý návštěvník bude mít možnost si na vlastní kůži vyzkoušet strávit noc pod širým nebem a zjistit, jak se cítí osoba bez přístřeší v mrazivém období bez teplého a bezpečného příbytku.

Akce začíná ve čtvrtek 23. 11. 2017 v 18 hodin na venkovním prostranství Odpočinkové zóny Komora v Táboře.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Podzimní setkání seniorů

Při pondělním setkání uživatelů pečovatelské služby a ostatních seniorů jsme společně vyrobili podzimní lucerny, které si odnesli všichni domů. Tyto setkání přináší radost a proto se těšíme na další, které bude 20. listopadu.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Pečující, zapamatujte si