Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pomáháme díky Nadaci JUST CS

Díky Nadaci Just CS jsme mohli pomoci mamince a její dcerce, a to zajištěním invalidního vozíku, který bude potřebovat od září do ZŠ v Kamenici/L. Včera si maminka s dcerkou vozík převzaly a první jízda s ním směřovala do cukrárny na zmrzlinu :)

WP_20170803_007WP_20170803_004

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Hračkobraní nás baví a pomáhá

Hračkobraní v Kamenici nad Lipou je 5ti denní akce spojená s mnoha výtvarnými dílnami, prodejem hraček a prima zábavou. Naše charita se této události zúčastnila druhým rokem.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Začátky cizinců nejsou lehké. Pomoc nacházejí u pracovníků Charity

Na Odbor azylové a migrační politiky vstupuje pan Sergej z Ukrajiny. Přišel nahlásit změnu adresy a informovat se, co vše je potřeba, aby jeho dcera mohla studovat v České republice. Vidí zde pro ni lepší budoucnost. Interkulturní pracovnice Taťjana Šeráková, která pomáhá cizincům na tomto místě již čtvrtým rokem, mu dává informace o podání žádosti, vysvětluje nutnost překladu dokumentů, zajištění ubytování apod...

Bratři Ebenové pro Charitu

jak o tom píše Jihočeský deník 26. 6.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Setkání s vůní špekáčků

Dnešní opékání špekáčků si společně užili senioři a děti z dětského domova Trojlístek. Bylo to moc milé setkání a děkujeme za něj. Na akci dorazilo 10 seniorů a 7 dětí.

O letních prázdninách se setkání konat nebudou a těšit se můžete na 18. září, kdy nás již po třetí navštíví psí terapeuti ze sdružení Hafík.

více fotografií na FB: https://www.facebook.com/1825010191070770/photos/pcb.1878154655756323/1878153389089783/?type=3&theater

DSC06274DSC06300DSC06279

Letní setkání 3Králů

Jako poděkování za pomoc při Tříkrálové sbírce jsme v sobotu uspořádali setkání, při kterém jsme se opravdu nenudili. Pro děti byly připravené stanoviště, např. výstup na věž, handicapjízda, ochutnávka pokrmů, lovení pokladů. Za splnění úkolů každý dostal dárek. Dále si každý mohl ušít měšec a pochutnat si na špekáčku nebo grilovaném masíčku. Děkujeme všem, kdo se zúčastnil a děkujeme všem, kdo při akci pomohl.

Letní setkání Králů

více foto na FB: https://www.facebook.com/pg/Farní-charita-Kamenice-nad-Lipou-1825010191070770/photos/?ref=page_internal

Společné opékání špekáčků

Srdečně zveme uživatele pečovatelské služby i ostatní naše příznivce a přátele na společné opékání špekáčků na farním dvoře v pondělí 19. června od 14 hod. Nejeden úsměv na tváři vykouzlí i milá návštěva - děti z dětského domova v Kamenici nad Lipou. Špekáčky a pečivo bude zajištěno. Sladká dobrota ke kávě bude vítáná. Děkujeme a těšíme se na vás.

Pečující, zapamatujte si