Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Do našeho týmu přijmeme nového pracovníka.

Do týmu pečovatelské terénní služby v Kamenici nad Lipou přijmeme nového pracovníka. Více info v inzerátu nebo na tel. čísle 731 402 983.

DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!)

Zveme Vás na workshop DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!), který se uskuteční v úterý 22. května v rámci MODA Fashion Days 2018 České Budějovice. Na této akci se podílí Dobrovolnické centrum DCH České Budějovice.

Pouťový jarmark pro Charitu

Již tradičně jsme se aktivně zapojili do pouťové slavnosti města a uspořádali Pouťový jarmark pro Charitu.

Sběr plastových i kovových víček ukončen!

K 18. dubnu jsme z technických důvodů ukončili sběr plastových i kovových víček. Za poslední rok jsme nasbírali téměř 800 kg plastových víček. Výtěžek použijeme na pomoc osobám v tíživé životní situaci v našem blízkém okolí. Děkujeme za pomoc i pochopení.

Klub seniorů přináší radost i nová poznání

V nově vzniklém klubu seniorů se v Kamenici/L. schází senioři pravidelně od února každé pondělí od 14-16 hod na mísntí faře.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže

Od čtvrtka 29. března je v mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem aktivní Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže v Záblatí.

Duchovní zastavení  zaměstnanců charit

Vedení Diecézní charity Č. Budějovice umožnilo zaměstnancům charit v diecézi předvelikonoční duchovní zastavení na poutním místě Lomec (20. 3.)