Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Podzimní setkání seniorů

Při pondělním setkání uživatelů pečovatelské služby a ostatních seniorů jsme společně vyrobili podzimní lucerny, které si odnesli všichni domů. Tyto setkání přináší radost a proto se těšíme na další, které bude 20. listopadu.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Společné podzimní tvoření

Pravidelná setkání pro uživatele pečovatelské služby, seniory a ostatní příznivce přináší všem mnoho radosti. Říjnové setkání proběhne v pondělí 16.10. od 14-16 hod na faře a bude ve znamení tvoření. Společně vyrobíme lucerny s podzimním dekorem, které si všichni odnesou domů.
Vítáni jsou i ostatní, kteří rádi tvoří nebo nám chtějí s výrobou pomoci a stát se tak našim dobrovolníkem při podobných akcích.
Káva, čaj a potřebný materiál zajištěn.
Sebou pouze dobrou náladu, popř. něco dobrého na zub.

Místo: Fara Kamenice n. Lipou
Termín: 16. 10. 2017, 14:00

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Ukázka canisterapeutických dovedností

Ukázka psích dovedností přilákala v pondělí 18.9. odpoledne na farní dvůr třicítku diváků z řad uživatelů pečovatelské služby, veřejnosti a dětí z kamenického Trojlístku. Již po třetí mezi nás přijeli psovodi se svými miláčky ze sdružení Hafík Třeboň a předvedli nám, co všechno pejsci umí a jak jejich přítomnost dokáže léčit na těle i na duši. Děkujeme a přejeme jim do jejich láskyplné práce mnoho zdraví a úspěchů.

Canisterapie 2017

Hledáme sociálního pracovníka  Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím.

Hledáme ředitele/ku Oblastní charity Pelhřimov

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici ředitel/ka Oblastní charity Pelhřimov.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Pečující, zapamatujte si