Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pomáháme díky Nadaci JUST CS

Díky Nadaci Just CS jsme mohli pomoci mamince a její dcerce, a to zajištěním invalidního vozíku, který bude potřebovat od září do ZŠ v Kamenici/L. Včera si maminka s dcerkou vozík převzaly a první jízda s ním směřovala do cukrárny na zmrzlinu :)

WP_20170803_007WP_20170803_004

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Hračkobraní

Hračkobraní nás baví a pomáhá

Hračkobraní v Kamenici nad Lipou je 5ti denní akce spojená s mnoha výtvarnými dílnami, prodejem hraček a prima zábavou. Naše charita se této události zúčastnila druhým rokem.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Začátky cizinců nejsou lehké. Pomoc nacházejí u pracovníků Charity

Na Odbor azylové a migrační politiky vstupuje pan Sergej z Ukrajiny. Přišel nahlásit změnu adresy a informovat se, co vše je potřeba, aby jeho dcera mohla studovat v České republice. Vidí zde pro ni lepší budoucnost. Interkulturní pracovnice Taťjana Šeráková, která pomáhá cizincům na tomto místě již čtvrtým rokem, mu dává informace o podání žádosti, vysvětluje nutnost překladu dokumentů, zajištění ubytování apod...

Bratři Ebenové pro Charitu

jak o tom píše Jihočeský deník 26. 6.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Setkání s vůní špekáčků

Dnešní opékání špekáčků si společně užili senioři a děti z dětského domova Trojlístek. Bylo to moc milé setkání a děkujeme za něj. Na akci dorazilo 10 seniorů a 7 dětí.

O letních prázdninách se setkání konat nebudou a těšit se můžete na 18. září, kdy nás již po třetí navštíví psí terapeuti ze sdružení Hafík.

více fotografií na FB: https://www.facebook.com/1825010191070770/photos/pcb.1878154655756323/1878153389089783/?type=3&theater

DSC06274DSC06300DSC06279

Pečující, zapamatujte si