Otevřen od  1. července 2016 v Kamenici nad Lipou.

Novinky můžete také sledovat na facebooku: https://www.facebook.com/obchudekdobromysl/

Dobročinný obchod provozovaný neziskovou organizací je ve světě zažitý způsob získávání finančních prostředků. Můžete do něj nosit věci, které nepotřebujete, a třeba si jiné levně koupit - tak či tak přispějete na dobrou věc.

Myšlenka zařídit charitní obchůdek v Kamenici nad Lipou vznikla téměř před 2ma lety a ihned následovalo shánění vhodných prostor, zjišťování zkušeností od ostatních neziskových organizací, které se již takovouto činností zabývají, a mnoho, mnoho dalšího. Kolem obchůdku bylo spousty otázek a také pochybností. Díky podpoře lidiček s laskavým srdcem, především díky dobrovolníkům jsme společně došli až do cíle a od 1. července 2016 pro Vás obchůdek otevřeli. Otázkou bylo také jaký sortiment nabídnout. Jasnou volbou bylo zboží, které získáváme od dárců a které může najít u ostatních své uplatnění. Touto činností napomáháme životnímu prostředí a věci získané darem třídíme pro daný účel. V této činnosti nám velmi napomáhají dobrovolníci. Pokud věci neuplatníme v obchůdku nebo u našich uživatelů, předáváme je dále do Farní charity J. Hradec a z velké části do Oblastní charity Jihlava. Druhou část sortimentu v obchůdku tvoří výrobky chráněných a terapeutických dílen. Se všemi těmito organizacemi máme jedno společné a to pomáhat ostatním. V našem obchůdku můžete zakoupit výrobky organizací, jako jsou např. Oblastní charita Třeboň a Jihlava, Okna z.ú. Jindřichův Hradec, Fokus Vysočina s.r.o. Pelhřimov, domov Kopretina Černovice p.o., Domov Jeřabina p.o. Pelhřimov, Domov sv. Anežky Týn nad Vltavou, Nazaret Borovany, Fokus České Budějovice. A do třetice si u nás můžete zakoupit výrobky dobrovolníků. Výtěžek, po odečtení nezbytných nákladů, bude použit na činnost a rozvoj služeb Farní charity v Kamenici nad Lipou. Charitní obchůdek navštivte v Kamenici nad Lipou v ulici Palackého 79 naproti hotelu Berger. Můžete nám pomoci svým nákupem, nákupem dárkových poukázek pro své blízké, svou dobrovolnou činností pro naše služby a také tím, že nám darujete oblečení a jiné věci, které již nepotřebujete. Nevhazujte oblečení do kontejnerů, ale darujte ho přímo na Charitu – organizaci, která pomoc vykonává přímo ve vašem městě a obci.

*Věnujte věci, které sami nevyužijete, jsme vděčni za Vaši pomoc. *Přijďte do obchodu, který má jiná pravidla. Děkujeme Vám!

Dobromysl ve videu. DĚKUJEME :)

Obchůdek Dobromysl má za sebou 1,5 roku provozu

1. oplatkyObchůdek Dobromysl provozujeme v Kamenici nad Lipou od července 2016. Za tu dobu se ukázalo, že nápad zřídit jej, byl správný a díky němu se dostává pomoc do širokého okolí. Co vše v Dobromyslu nabízíme?

• * výrobky chráněných a sociálně terapeutických dílen (košíky, keramika, svíčky, mýdla, tašky, praktické a dekorativní předměty všeho druhu, výrobky zn. Merino z ovčí vlny) - celkem jsme podpořili 11 organizací

* pochutiny (klášterní pivo, mešní víno, bylinné sirupy a čaje, oplatky, med) - celkem jsme podpořili 4 organizace

* výrobky od dárců (pletené ponožky, šály, polštáře, šperky ...)

* bazarové zboží (oblečení, bytové doplňky, knihy, hračky, potřeby do domácností .....)

Od vzniku až po současnost usilujeme o spokojené zákazníky a o rozvoj obchůdku. V loňském roce jsme rozšířili prodejní plochu o tzv. bleší koutek, kde se nabízí věci z druhé ruky a jak čas ukázal, je o toto místo velký zájem.

Od ledna letošního roku opět neusínáme na vavřínech a v Dobromyslu jsme zřídili sběrnu a výdejnu šatstva a prádla pro čistírnu a prádelnu.

ukázka nabízeného zboží