Otevřen od  1. července 2016 v Kamenici nad Lipou.

Novinky můžete také sledovat na facebooku: https://www.facebook.com/obchudekdobromysl/

Dobročinný obchod provozovaný neziskovou organizací je ve světě zažitý způsob získávání finančních prostředků. Můžete do něj nosit věci, které nepotřebujete, a třeba si jiné levně koupit - tak či tak přispějete na dobrou věc.

Myšlenka zařídit charitní obchůdek v Kamenici nad Lipou vznikla již před několika měsíci a ihned následovalo shánění vhodných prostor, zjišťování zkušeností od ostatních neziskových organizací, které se již takovouto činností zabývají, a mnoho, mnoho dalšího. Kolem obchůdku bylo spousty otázek a také pochybností. Díky podpoře lidiček s laskavým srdcem, především díky dobrovolníkům jsme společně došli až do cíle a od 1. července pro Vás obchůdek otevřeme. Otázkou bylo také jaký sortiment nabídnout. Jasnou volbou bylo zboží, které získáváme od dárců a které může najít u ostatních své uplatnění. Touto činností napomáháme životnímu prostředí a věci získané darem třídíme pro daný účel. V této činnosti nám velmi napomáhají dobrovolníci. Pokud věci neuplatníme v obchůdku nebo u našich uživatelů, předáváme je dále do Farní charity J. Hradec a z velké části do Oblastní charity Jihlava. Druhou část sortimentu v obchůdku tvoří výrobky chráněných a terapeutických dílen. Se všemi těmito organizacemi máme jedno společné a to pomáhat ostatním. V našem obchůdku můžete zakoupit výrobky organizací, jako jsou např. Oblastní charita Třeboň, Okna z.ú. Jindřichův Hradec, Fokus Vysočina s.r.o. Pelhřimov, domov Kopretina Černovice p.o., Domov Jeřabina p.o. Pelhřimov, Domov sv. Anežky Týn nad Vltavou, Nazaret Borovany. A do třetice si u nás můžete zakoupit výrobky dobrovolníků. Výtěžek, po odečtení nezbytných nákladů, bude použit na činnost a rozvoj služeb Farní charity v Kamenici nad Lipou. Charitní obchůdek navštivte v Kamenici nad Lipou v ulici Palackého 79 naproti hotelu Berger. Můžete nám pomoci svým nákupem, nákupem dárkových poukázek pro své blízké, svou dobrovolnou činností pro naše služby a také tím, že nám darujete oblečení a jiné věci, které již nepotřebujete. Nevhazujte oblečení do kontejnerů, ale darujte ho přímo na Charitu – organizaci, která pomoc vykonává přímo ve vašem městě a obci.

*Věnujte věci, které sami nevyužijete, jsme vděčni za Vaši pomoc. *Přijďte do obchodu, který má jiná pravidla. Děkujeme Vám!

Hračkobraní nás baví a pomáhá

Hračkobraní v Kamenici nad Lipou je 5ti denní akce spojená s mnoha výtvarnými dílnami, prodejem hraček a prima zábavou. Naše charita se této události zúčastnila druhým rokem.

V Kamenici n. Lipou máme díky Charitě i vlastní oplatky

Od května si obyvatelé a turisté Kamenice nad Lipou a okolí mohou v dobročinném obchůdku Dobromysl, který provozuje Farní charita, zakoupit velmi chutné oplatky v mnoha příchutích. Název Dobro-oplatky byl jednoznačnou volbou. Veškerou naší snahou je pomáhat lidem, kteří si pomoci neumí nebo nedokáží. Název obchůdku a oplatků má společné slovo Dobro. Zakoupením podpoříte naší činnost, čehož si velmi vážíme. Děkujeme a těšíme se na vás v Dobromyslu a pro ty z vás, kteří si již oplatky zakoupili, se můžou těšit na nový obal. Někdo to může pojmout jako sběratelsví :) :)

1. oplatky

Pouťový jarmark pro Charitu již za týden 7.5.

Příští neděli - 7. května můžete na pouti navštívit i náš dobročinný stánek :)